Grote vlekken aanpakken

De afgelopen periode hebben we door de coronabeperkingen veel tijd binnenshuis doorgebracht. Hierdoor hebben onze meubels flink te lijden gehad. We hebben misschien wel regelmatig met het bord op schoot op de bank gezeten en de hond heeft met zijn staart glazen wijn of koppen koffie van de salontafel gestoten. Er zijn dus her en der vlekken ontstaan die niet een twee drie met een sopje te verwijderen zijn. En met de feestdagen op komst, is de kans groot dat er nog wel enkele vlekken bijkomen.

Ga je zelf aan de gang met het verwijderen van de vlekken dan is de kans groot dat er fikse kringen achterblijven, die we in vaktermen ‘schone vlekken’ noemen. Deze kringen ontstaan omdat de bank of het tapijt in de loop der tijd al ietwat vuil zijn geworden en dat dat vuil nu afsteekt naast de schoon gemaakte vlek.


Wat kan ik zelf doen?
Natuurlijk hoeft u niet voor ieder glas wijn dat omvalt een professioneel schoonmaakbedrijf in te schakelen. In dat geval is het verstandig om de vlek eerst zo goed mogelijk te deppen met keuken- of toiletpapier en er vervolgens een, met koud water nat gemaakte, witte badstof handdoek op te leggen waar de vloeistof intrekt. Deze methode geeft overigens geen garantie voor 100% resultaat.

Wat kan Aquarius voor u betekenen?
In een aantal gevallen is het echter verstandiger om het verwijderen van grote/lastige vlekken aan de professional over te laten. Bij Aquarius International hebben we jarenlange ervaring in het vakkundig reinigen van meubels en vloerbedekkingen. We hebben de juiste kennis van de stofsoort en van de vlek en geven dan ook iedere vervuiling de juiste behandeling. En wilt u in de toekomst voorkomen dat vlekken uw meubilair ontsieren? Laat ons dan na het reinigen een beschermlaag aanbrengen. Hiermee voorkomt u dat vuil en viezigheid in uw meubilair trekken en zijn wijn- en sausvlekken gemakkelijk zelf te verwijderen.

Aquarius International Tapijt- en Meubelreiniging
Weerenweg 15F 
1161 AE Zwanenburg

KvK: 55443850


Privacyverklaring

Openingstijden

Maandag 09:00 - 18:00

Dinsdag 09:00 - 18:00

Woensdag 09:00 - 18:00

Donderdag 09:00 - 18:00

Vrijdag 09:00 - 18:00

Zaterdag 09:00 - 18:00

Professionele tapijtreiniging voor bedrijven en particulieren: Aquarius International Amsterdam

/*cookie notification> link color*/ .infobar a { color: grey !important;} .infobar a:hover { color: #c1c1c1 !important;} /*prevent global data phone number from splitting in two lines*/ span[data-mono-global="phone"] { white-space: nowrap; }